دادخواهی

اطلاع رسانی و بررسی آخرین قوانین و مقررات الزام آور حقوقی

دادخواهی

اطلاع رسانی و بررسی آخرین قوانین و مقررات الزام آور حقوقی

علل قتل عمد شوهر

قتل همسر از مهمترین بزه های اجتماعی است که در زندگی خانوادگی و مشترک مشاهده می شود. این موضوع که می تواند دلایل متعددی داشته باشد هم از دیدگاه حقوقی حائز اهمیت است و هم از دیدگاه اجتماعی, محققان و متخصصان جامعه شناسی و روانشناسی ملاحظات مهمی را در این مقوله مورد توجه قرار می دهند.

بر اساس تحقیقات انجام شده علت قتل عمد شوهر گاهی برخورد ناشایست برخی از مردان نسبت به همسرانشان است. در این شرایط, با توجه به ویژگیهای روحی و روانی ایجاد شده برای زن؛ وی برای رهایی از این وضعیت و با استفاده از روش هایی نسبت به قتل همسر خود اقدام می کند.
گاهی قاتل شخصا و بدون استفاده از عوامل کمکی و با استفاده از مسمومیت یا سلاح سرد, اقدام به قتل همسر و پس از آن طرح شکایت می کند. گاهی نیز ممکن است همسر مقتول با کمک گرفتن از اعضای خانواده یا دیگران نسبت به قتل شوهرش اقدام نموده و با انتقال جنازه مقتول به محل نامشخص, نسبت به اعلام فقدان شوهر خود اقدام می کند.
یکی دیگر از علل این مقوله نیز راضی نبودن همسر از شوهرش است. در این صورت مسائلی که در کانون خانواده وجود دارد گاهی بر اثر انحرافات و اختلالات رفتاری و شخصیتی, افسردگی و عوامل متعددی از جمله اختلال پارانوئید صورت می گیرد که عامل مهمی برای ارتکاب به قتل همسر است.
این عوامل و به ویژه افسردگی در زنان را می توان ناشی از ازدواج ناموفق و اجباری و اختلالات شدید زناشویی دانست که زن را به حد درماندگی و استیصال رسانده و این احساس درماندگی می تواند ناشی از حس فقدان اتکای اجتماعی و قانونی باشد.
در بسیاری موارد شواهدی نیز از سوء مصرف مواد مخدر یا داروها و اعتیاد؛ از موارد قبل از اقدام به قتل همسر در معاینات به دست آمده است.
بررسیهای آماری بر روی پرونده های جنایی خانوادگی نشان می دهد که سن زنانی که مرتکب قتل شوهر شده اند بین 22 تا 28 سال است و این موضوع بیانگر آن است که جوانی و آگاهی کم زنان و تربیت بسته غیر اجتماعی آنان زمینه ارتکاب جنایت را فراهم کرده است. بنابراین در این گروه می توان مهمترین علت ارتکاب جرم را سن کم ازدواج و اجباری بودن آن دانست.
در برخی از موارد فشار سنت های خانوادگی که طلاق و جدایی از شوهر را برای زن ناپسند و مذموم می پندارد، باعث می شود زنانی که نمی توانند از شوهران خود جدا شوند در اقدامی نابخشودنی مرتکب قتل آنان شوند.
در بررسیهای دیگری انگیزه تعداد بسیاری از زنان که مرتکب قتل شوهران خود شده اند, انحرافات جنسی است. از آنجایی که اغلب مردان به دلیل مشکلات فراوان و متعدد, فرصت مناسب برای گذراندن اوقاتی با خانواده نداشته و یا اینکه درآمد کافی برای تامین زندگی و توقعات همسر خود ندارند, لذا همسران آنها به انحراف کشیده شده و با ایجاد ارتباط نامشروع و نامعقول با افرادی که به نوعی با ظاهری آراسته با بر سر راه زنان قرار می گیرند, موجبات قتل همسر را فراهم می کنند.
"میترا جعفری نیا؛ چکیده پایان نامه کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی"
 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد